Pàgina Inici Història Jugadors

Competicions

Enllaços Web

Open S. Andreu

Com Arribar-hi

           J3.jpg

  HISTÒRIA DEL CLUB

La secció de Tennis de Taula del Casal data de molt antic, concretament de l'any 1944 en que el mes de setembre la Federació Catalana ens aprova els estatuts de la secció, però potser per la manca de la persona o persones que es posessin al front per a tirar-la endavant, estigué bastants anys sense activitat. Això i la desaparició d'aquest esport a altres centres del barri com Sant Pacià o els Catalanistes, provocà un buit en un barri d'una forta tradició "pingponística".

A partir dels anys 76-77 es revifà aquest esport a col.legis de la zona com l'Ignasi Iglésias i el Sant Pere Nolasc, però es trobaven que quan els alumnes acabaven l'EGB d'aquells temps, els qui volien seguir jugant havien d'anar a un club fora del barri. Això feu pensar a persones vinculades amb el Casal, amb la possibilitat de poder incorporar aquests nois i noies al Centre amb la doble finalitat de reactivar una secció que havia quedat paralitzada, al propi temps que promoure la integració de gent jove a l'Entitat.

L'any 1982 es reobrí la secció mitjançant Leandre Brulles, Josep Solé i Ramon Rodríguez, els quals van donar un fort impuls per a dur a terme aquest projecte en la seva segona etapa, projecte que tirà endavant i des d'aleshores la secció ha estat presidida per Leandre Brulles del 1982 al 1990, per Miquel Mayol del 1990 al 1992, per Josep Antoni Valles del 92 al 97, per Jesús López del 97 al 98, per Antoni Sayol del 1998 al 2003 i actualment per Xavier Grifoll.

En la temporada 2003/04,  la secció té en competició oficial un total de 7 equips: 3ª nacional, preferent, 2ª provincial, 3ª provincial i tres equips de veterans, un a 2ª divisió i 2 a tercera, organitza cada any el seu torneig social obert a tots els socis del Casal i des de l'any 1994 organitza l'Open de Tennis Taula Memorial Enric Minguillón que es disputa a les instal.lacions del Pavelló Municipal d'Esports de Sant Andreu a mitjans de cada mes de juliol. També, un membre de l'entitat i de la secció, Josep Antoni Valles, fou l'organitzador dels Campionats de Veterans a Pont de Suert, l'any 2000 els de Catalunya i el 2003 els d'Espanya.

Encara que l'objectiu principal sigui la captació de gent jove que pugui fer mantenir activa la secció i, per extensió, s'incorpori al col.lectiu del Casal, no volem deixar d'assenyalar que en el decurs d'aquests anys en competició els diferents equips que han representat al Casal Catòlic de Sant Andreu han aconseguit un campionat de dobles de 2ª, una lliga juvenil, una copa de 1ª, els sots-campionats provincials de primera, comarcal, veterans, lliga 1ª OAR i copa de 2ª, així com els segons llocs individuals en 1ª OAR, dobles de 3ª i dobles de veterans a nivell provincial. També s'ha aconseguit el primer lloc de sènior 3ª provincial a la temporada 2005/06.

 Cal destacar que a nivell de veterans és on s' han aconseguit els millors resultats. Per ordre cronològic, bronzes d' Antoni Sayol als Campionats de Catalunya de 2001/02 i 2002/03 categoria 55-60 anys i  bronze d' Albert Burló/Josep Antoni Valles en dobles +50 al Campionat d' Espanya 2003 celebrat al Pont de Suert. Al Campionat de Catalunya es crea la categoria de +60 anys i a la temporada 2004/05 Antoni Sayol fa plata, a la 2005/06 Felipe Martínez fa bronze i a la 2007/08 s' aconsegueix un campionat de dobles per Felipe Martínez/Albert Burló, un sotscampionat individual per Felipe Martínez i un campionat per equips format per Burló, Martínez i Sayol. Entremig, l' any 2007, Albert Burló aconseguí bronze al Campionat d' Espanya +60.

Els anys 2008 i 2009, Felipe Martínez va ser seleccionat per als Campionats d' Espanya de seleccions autonòmiques en la categoria de Vet+60 i tant un any amb Josep Madurell com l' altre amb Ricard Palau, va quedar campió per equips. En quant a equips, la temporada 2008/09 fou bastant prolífica: l' equip de superdivisió catalana queda sotscampió de lliga i aconsegueix l' ascens a segona nacional al fer segon a la fase corresponent; l' equip de primera provincial queda campió de copa així com un equip de tercera de veterans. L' Open Minguillón segueix endavant i el 2009 ha complert la 16ª edició.

La temporada 2009/10 comença amb dues bones notícies: Ens arriba la firma Cristalerías Escocia, de Sant Andreu, que es converteix en patrocinador de la secció i fitxa per nosaltres Eduard Escamilla per l'equip de 2ª nacional.  Al Campionat de Catalunya l' equip de Vet+60 integrat per Albert Burló, Felipe Martínez i Antoni Sayol repeteix l' èxit de fa dos anys i es proclama campió de la categoria. Als Campionats d' Espanya, l'Escamilla va fer sots-campió de Vet+40 en categoria individual i en dobles fent parella amb Jorge Martín de Galícia. El 2010 s' ha fet la 17ª edició de l'Open Minguillón amb l' èxit habitual.

La temporada 2010/11 comença amb una nova satisfacció, ja que Felipe Martínez torna a ser seleccionat per al Campionat d'Espanya de seleccions autonòmiques i, juntament amb Ricard Palau, repeteixen títol per equips de Vet+60 en competició disputada a Platja d'Aro. Tots els nostres equips segueixen en les mateixes categories  de la temporada anterior, el que vol dir que seguim tenint un total de 8 equips en competicions oficials. El cap de setmana del 5 i 6 de març s'ha jugat a Calella una nova edició dels Campionats de Catalunya de veterans en totes les categories excepte per equips, que serà el 9 i 10 d'abril, i hem de destacar que els nostres jugadors Felipe Martínez i Albert Burló han  quedat primer i segon en categoria individual Vet+65.

La temporada 2011/12 la comencem amb dos equips nous: un 3ª provincial, en que hi jugaran la canalla de l'escola, i una altre equip de veterans, el que vol dir que competiran un total de 10 equips: 3ª nacional, 1ª provincial, 2ª provincial, dos 3ª provincial i 5 equips de veterans: un a segona divisió, dos a tercera A i dos a tercera B. També hem de destacar que per quart any consecutiu el nostre jugador Felipe Martínez va tornar a ser seleccionat per al Campionat d' Espanya de seleccions autonòmiques i conquerí, juntament amb Ricard Palau i Josep Pretel del Ciervo, la medalla d'or per equips en categoria Vet+60.

La temporada 2012/13 desapareix l'equip de 3ª nacional i participem en competició un total de 9 equips, 5 de categoria provincial i 4 de veterans, es celebra la 20ª edició del memorial Enric Minguillón i, a nivell individual  Felipe Martínez fa campió de Catalunya en categoria veterans+65.

En haver hagut descensos en diferents categories, la temporada 2013/2014 inclou els equips de preferent, 2ª prov A (2 equips), 2ª prov B, veterans 2B (2 equips), i veterans 3ª (3 equips). A nivell individual, Felipe Martínez repeteix podi en el Campionat de Catalunya, però aquest cop com a semifinalista en categoria vet+65.

La temporada 2014/2015 comença amb l'equip de preferent, l'equip de 1ª prov. (ascens), l'equip de 2ª prov.B (descerns), l'equip de 3ª prov. (descens) i els equips de vet2A (ascens), vet 2B i vet 3ª (3 equips). L'equip de preferent ha lluitat la fase d'ascens a TDM, però no s'ha pogut aconseguir. Felipe Martínez  formant equip amb Jaume Puig ha quedat semifinalista en el campionat d'Espanya de seleccions autonòmiques, i en el campionat de Catalunya ha sigut sotscampió individual en categoria vet+65.  L'edició 22a del memorial Enric Minguillón s'ha pogut realitzar normalment i, com a nota negativa de la temporada,  hem de consignar la pèrdua del company Alfons Subirats (e.p.d).

La temporada 2015/2016 ens dóna d'inici un bronze de Felipe Martínez en el campionat d'Espanya de seleccions autonòmiques aquesta vegada formant equip amb Ángel Ramírez. La competició regular es comença amb 8 equips doncs els tres Vet 3ª de l'any anterior s'han refet en dos, perdent categoria a final de temporada l'equip de 1ª prov. i l'equip de Vet 2B. El mes de maig es celebren  a Elx els campionats del món de veterans i el nostre jugador JOAQUIM RENOM aconsegueix la medalla d'or en categoria dobles+90 formant parella amb el japonès Susumu Yamada, i medalla de bronze en categoria individual+90.  La 23a edició de l'Open Memorial Enric Minguillón no s'ha disputat enguany.

                      

 

 

La temporada 2016/2017  la comencem amb un equip menys, però amb canvis de categories. Tindrem un equip a TDM, un equip a lª provincial i un equip a 3ª provincial. En quant a veterans tindrem un equip a 2A, dos equips a 2B i un equip a 3A. Hem de destacar també que en el campionat d'Espanya d'autonòmiques el jugador Felipe Martínez ha repetit bronze, aquesta vegada formant equip amb Lluís Larriba i Josep Pretel.

La temporada 2017-2018 la comencem amb el mateix nombre d'equips que l'anterior temporada, però el 1ª provincial ha renunciat a la categoria i jugarà a 2ª provincial i en veterans dos equips han perdut categoria i tindrem 1 Vet 2A, 1 Vet 2B, 1 Vet 3A i 1 Vet 3B.

Temporada 2018-2019. Un total de 6 equips en competició: TDM, 3ª provincial, Vet 2A, Vet 2B, Vet 3A i Vet 3B, havent hagut de suprimir l'equip de 2ª provincial. L'equip de TDM ha perdut categoria i l'equip de Vet 3B ha aconseguit l'ascens. Durant la temporada s'han produït dos fets que ens han alegrat per un cantó i colpit per un altre. Cronològicament direm que el nostre company Ramon Rodríguez ha sigut guardonat per la seva tasca en el món del tennis de taula durant l'acte de la Festa de l'Esport de Sant Andreu. En la part negativa hem de lamentar la mort del nostre company i jugador Jordi Rebate, que ens deixà el mes de maig. (D.E.P.)

La temporada 2019-2020 comença amb només 4 equips; un Tercera provincial i tres veterans en les categories 2A, 3A i 3B. Diferents circumstàncies han fet que un total de 8 jugadors deixessin el club i això ha obligat a suprimir alguns equips. Temporada atípica que, motivat per la COVID19, el mes de març s'ha hagut de donar per finalitzada i, en el nostre cas, tots els equips han mantingut categoria.

Inicialment la temporada 2020-2021 queda reduida a 3 equips de veterans i, seguint en situació de pandèmia, la lliga regular no es disputarà. La Federació programa un torneig de Copa de veterans per a començar a mitjans de gener, que finalment tampoc es pot jugar. Esperem i desitjem millors perspectives per a la temporada vinent.

Iniciem la temporada 2021-2022 amb la il.lusió de poder-la completar normalment. Per baixes d'algun jugador, hem hagut de renunciar a la categoria de Vet 2A, i la temporada la disputaran 3 equips de veterans en les categories de 2B, 3A i 3B.

La temporada 2022-2023 la iniciem amb 3 equips Vet 2B, Vet 3A i Vet 3C.  En el Campionat de Catalunya de Veterans 2023, en la categoria +75, el nostre jugador Felipe Martínez va quedar campió. Enhorabona !!

La temporada 2023-2024 la iniciem amb els mateixos equips de veterans, però amb la pèrdua de categoria del 2B que jugarà com a Vet3A "A", juntamenmt amb el Vet 3A "B" i el Vet 3C. Encara que actualment no sigui jugador del nostre club, hem de fer menció de que el passat 26 de gener ens va deixar el Joaquim Renom amb 97 anys, que fou doble medallista  en el Campionat Mundial de Veterans del 2016 celebrat a Elx. (D.E.P.)