Pàgina Inici Història Jugadors

Competicions

Enllaços Web

Open S. Andreu

Com Arribar-hi

           

Open Sant Andreu

OPEN'15:  Informació - Inscrits - Sorteig - Resultats - Fotos

OPEN'14:  Informació - Sorteig - Resultats - Fotos

OPEN'13:  Informació - Sorteig - Resultats - Fotos

OPEN '12: Informaci - Inscrits - Sorteig - Resultats - Fotos

OPEN '11: Informació - Resultats - Fotos - Fotos podi

OPEN 10: Resultats

OPEN 09:  Informació - Resultats - Fotos

Open 08:  GRUPS      RESULTATS

Open 07:  GRUPS      Eliminatòria  A    Eliminatòria B     Consolació   Finals

 

Guanyadors 22è Open Memorial Enric Minguillón-2015

1er- Marc Caymel

2on- Raúl Porta

3ers  Marc Clotet / Xavier Panareda

CONSOLACIÓ

1er- Joaquim Rimbau

2on- Julio Hilari

                                           

A l'any 1994, la secció de tennis taula del Casal Catòlic de Sant Andreu pensà en l'organització d'un torneig popular d'aquest esport, obert al barri, com a acte de cloenda d'una temporada, i per aixó es va triar les dades de mitjans de juliol. La primera edició es va fer a les instal.lacions del club, amb un total de 3 taules i una participació d'uns 40 jugadors. La segona edició repetí local i gairebé nombre de participants, tot sigui dit, per manca de capacitat, però un mes abans de la celebració ens deixà de manera sobtada un membre del club, Enric Minguillón i, des d'aleshores, el torneig passà a nomenar-se Memorial Enric Minguillón, que és com es coneix en el món del Tennis Taula.

Donat que la segona edició va prendre un caire prou important, ens vàrem posar en contacte amb el Districte de Sant Andreu de l'Ajuntament per tal de poder fer un torneig més gran. La col.laboració va existir i des de l'any 1996 que es fa al Poliesportiu Municipal, amb una durada de 12 hores i una participació de 128 jugadors fins l'any 2000 que, per motius horaris i d'organització, ha quedat limitat a 96 participants des d'aleshores.

El sistema de competició emprat, diferent d'altres tornejos, és el de doble eliminatòria. Un jugador pot arribar a perdre un partit dins del quadre d'eliminatòria directe i disputar la final si no en perd cap més al quadre de repesca. Així ha succeït en diverses edicions, encara que els jugadors que venen pel quadre de repesca han de jugar molts partits seguits, el que singularitza aquest torneig i fa que alguns considerin maratonià.

En el decurs de les nou edicions disputades hi han participat des de campions d'Espanya absoluts i sots-21, passant per campions de Catalunya, jugadors seleccionats internacionals, veterans i jugadors amb discapacitats físiques. És un torneig obert i, per tant, tothom i té cabuda. Els premis són per als 8 primers classificats que , a més a més de trofeus, s'enduen premis en metàl.lic i, els dos primers, l'estància d'un cap de setmana en hotel, per gentilesa de l'Hotel Tryp Apolo, que des de la segona edició hi ve col.laborant. Hi ha també un premi de consolació per a aquells jugadors eliminats en primera ronda, els quals entren en un quadre d'eliminatòria directe.

A partir de l' edició de l' any 2007, i donat que el torneig s' allargava en excés amb el sistema de repesca (alguna edició va acabar prop de les 11 del vespre), es va passar al sistema clàssic de grups i eliminatòries. El 2007 els grups eren de 3 jugadors, però es va considerar que eren grups massa curts i l'any següent els grups  ja van ser de 4 jugadors el 2008 i de 5 jugadors a partir del 2009, amb el que entren en joc un total màxim de 80 jugadors.

Aquest any 2010 s' ha celebrat la 17a edició i des d' aquesta pàgina volem agraïr a tots els diferents jugadors que hi han participat desde la primera edició, perque sense ells fóra impossible la realització del nostre Minguillón.

A part de l'Ajuntament del Districte, col.laboren també en diversos aspectes la Federació Catalana de Tennis Taula, la Representació Barcelonesa de la F.C.T.T. Viatges Pons, i Cristalerías Escocia, patrocinador de la nostra secció. A tots ells, també,  el nostre agraïment més profund.

Estem celebrant la 19a edició i, per primera vegada, un jugador no de Catalunya ni de l'estat espanyol, ha estat el guanyador. Enhorabona al jugador portuguès Diogo Pinho. Hem d'expressar el nostre agraïment a l'Associació Volt-Tour, que ha col-laborat també en l'edició d'enguany.

Ja hem arrivat a la 21a edició i seguim detectant, amb satisfacció, que el torneig segueix mereixent una alta valoració per part dels participants, la qual cosa ens anima a seguir treballant per a oferir-vos una próxima edició.

La 22a edició també ha caigut i s'han afegit dos nous col.laboradors, a qui expressem el nostre agraïment: La casa del cine para todos i Chaume Factory Animations, agraïment que aprofitem també per a fer extensiu a tots el jugadors participants i a tots aquells que han col.laborat perquè l'edició s'hagi pogut dur a terme.

Amb prou sentiment hem de comunicar que l'edició nº 22 de l'Open Memorial Enric Minguillón ha pogut ser la darrera. Diem "ha pogut" perquè potser el dia de demà un altre equip de persones el tornarà a posar en actiu.

 Voliem arribar al menys a fer l'edició nº 25, però el desgast dels anys, no suplert per una col.laboració interna, darrerament bastant minsa, han anticipat els esdeveniments. Han sigut, però, 22 anys de disfrutar en l'organització d'aquest torneig, amb els seus maldecaps corresponents, però amb la satisfacció d'haver-ho intentat fer bé.

Des d'aquesta pàgina volem agrair als més de 200 jugadors/es diferents que des d'un inici hi han participat i als companys/es que hi han col.laborat per al bon funcionament del torneig. També un agraïment a l'Ajuntament del Districte, que des del començament ens ha fet costat. 

 

QUADRE D'HONOR DEL TORNEIG

1a edició 1994 1r Oriol Alonso
    2n Carlos García
       
2a edició 1995 1r Àngel Boix
    2n Òscar Casabona
       
3a edició 1996 1r Jordi Piella
    2n Òscar Gallego
       
4a edició 1997 1r Àngel Boix
    2n José Luís Pageo
       
5a edició 1998 1r José Luís Pageo
    2n Òscar Gallego
       
6a edició 1999 1r Alfredo Carneros
    2n Jordi Piella
       
7a edició 2000 1r Fèlix Gallego
    2n Marc Clotet
       
8a edició 2001 1r Jordi Piella
    2n Florenci Grau
       

CONSOLACIÓ

9a edició 2002 1r Jordi Piella 1- Richard Garcia
    2n Oriol Monzó 2- Victor Arrayàs
         
10a edició 2003 1r Oriol Monzó 1- Pere Carmona
    2n J.Luís Andrade 2- Ferran Huguet
         
11a edició 2004 1r Alfredo Carneros 1- Manel Suñé
    2n Oriol Monzó 2- Juanma Ortega
         
12a edició 2005 1r Oriol Monzó 1- Carlos Alaez
    2n Pere Navarro 2-Isaac Llopis
         
13a edició 2006 1r Marc Durán 1- Carles Mesegué
    2n Oriol Monzó 2- Felipe Martínez
         
14a edició 2007 1r Oriol Monzó 1- Albert Soler
    2n Marc Durán 2- Ruben Huertas
         
15a edició 2008 1r Oriol Monzó 1- Carles Mesegué
    2n Marc Durán 2- Felipe Martínez
         
16a edició 2009 1r Oriol Monzó 1- Manel Menal
    2n Marc Clotet 2- Carlos Gil
         
17a edició 2010 1r Oriol Monzó 1- Ricardo Bernabeu
    2n Josep Anton 2- Carles Mesegué
         
18a edició 2011 1r Pere Navarro 1- Carlos García
    2n Eduard Escamilla 2- Arturo Chaume
         
19a  edició 2012 1r Diogo Pinho 1- Adrià Crusi
    2n Oriol Monzó 2- Albert Barrero
         
20a  edició 2013 1r Diogo Pinho 1- Martí Folch
    2n Oriol Monzó 2- Armando Martín
         
21a   edició 2014 1r Marc Caymel 1- Juan A. Ortega
    2n Eduard Escamilla 2- Jordi García
         
22a  edició 2015 1r Marc Caymel 1- Joaquim Rimbau
    2n Raúl Porta 2- Julio Hilari
    2n Eduard Escamilla 2- Jordi García
    2n Eduard Escamilla 2- Jordi García
    2n Eduard Escamilla 2- Jordi García